Aanmelden LOTUS opleiding

                                                                                 


Let op! Voor een Lotus cursus is een volwaardig EHBO diploma van het Oranje Kruis nodig.

Tijdens onze versnelde opleiding tot LOTUS slachtoffer leren de deelnemers hetzelfde als bij een reguliere tweejarige LOTUS opleiding. 

Alle kennis en vaardigheden op het gebied van grimeren, acteren en ensceneren worden behandeld. Maar doordat onze opleidingsdagen 8 uur beslaan, bieden wij veel meer en efficiëntere leertijd in vergelijking tot een reguliere LOTUS opleiding. 

Hierdoor verloopt de ontwikkeling van kennis en vaardigheden veel sneller.

Gedurende de opleiding worden de deelnemers doorlopend getoetst op hun kennis en vaardigheden. Dit geeft niet alleen het opleidingsteam, maar ook de cursist inzicht in zijn eigen ontwikkeling. Met afwisselende lesmethoden en de inzet van feedback zorgen we dat iedere cursist op zijn eigen manier kan leren.

Wat u leert tijdens de opleiding:

  • Het bedenken van een logische ongevalstoedracht; hoe is het gebeurd?
  • Het in scène zetten van een ongevalssituatie
  • Grimeren van allerlei letsels en ziektebeelden
  • Acteren van pijn, houding en gedrag in overeenstemming met het letsel
  • Realistisch reageren op de hulpverlening.

Kosten

De kosten voor de gehele opleiding bedragen € 850, - per persoon. Dit is inclusief lesboek, koffie/thee, lunch op de lesdagen, examen en startpakket met grimematerialen. Betaling in termijnen is mogelijk. Naast de grimematerialen die wij in het startpakket ter beschikking stellen, dienen er aanvullende materialen naar persoonlijke behoefte en voorkeur te worden aangeschaft. Hierbij moet u denken aan een grimekoffer, zeiltje, spiegel, schoonmaakdoekjes, etc. Dit kunt u zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt.

Waar en wanneer

De opleiding wordt gegeven op 10 zondagen van 09:00 tot 17.00 uur in Olderberkoop (FR) en zal worden afgesloten met het landelijk examen van Het Oranje Kruis is de 11e dag op een zaterdag in Nieuwegein! 

Les data zijn:

25 september 2022

9, 16, 23, 30 oktober 2022

6, 13, 20, 27 november 2022

4 december 2022  

10 december 2022 Examen in Nieuwegein

Deelnemers.
De cursus gaat starten op 25 september 2022, er zijn nog een aantal plekken beschikbaar!
U kunt zich nog aanmelden!

Hoe vaak mag/moet een LOTUS slachtoffer optreden?
Daar ben je natuurlijk helemaal vrij in. Er zijn Lotus-slachtoffers die alleen voor hun eigen EHBO-vereniging spelen, maar er zijn ook Lotus slachtoffers die overdag veel tijd besteden aan optredens. 

Via onze secretariaat dat per mail de Lotus aanvragen uitzet kun je je aanmelden voor een optreden, dus je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je beschikbaar bent. 

Voor de optredens krijgt men reiskosten- en een onkostenvergoeding

Geldig houden van je diploma LOTUS
Als je in het bezit bent van een LOTUS diploma, ga je jezelf verder ontwikkelen met herhalingslessen, op deze manier houd je het diploma geldig en competentie op pijl. Per jaar worden er twee zaterdagen georganiseerd één in het voorjaar en één in het najaar. Tijdens die herhalingsdagen leren wij nog andere letsels bijvoorbeeld, hartfalen, beroerte, grotere verwondingen, ziektebeelden, uitgebreide verbrandingen enz.

Onze instructeurs bepalen of je competent bent en blijft om voor verlenging van je LOTUS-diploma in aanmerking te komen.

De kosten als lid bij de lotuskring is € 50,- per jaar. (En 10,- euro voor de Lunch per bijscholing dag)

Geldig houden van je E.H.B.O.-diploma.
Naast de LOTUS herhalingsavonden dien je ook je EHBO-herhaling op peil te houden. Dit kan bij je eigen EHBO-vereniging.

 Als u nog vragen heeft hoor ik dat graag.

U kunt zich aanmelden bij onderstaande adres: 

info@lotusstellingwervers.nl of u kunt ons ook telefonisch bereiken of een WhatsApp sturen op phone 06 51812236. phone 06 27392825.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Lotuskring Stellingwervers

 

 

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Lotus Stellingwervers of wilt u informatie over de trainingen die wij verzorgen of het advies dat wij geven, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij staan u graag te woord. 06 27392825 - 06-27392825

Stelt u liever uw vraag digitaal? Vul contactformulier in! Ook kunt u hier informatie opvragen over de diensten van LOTUS Stellingwervers.

Voor de kaart en route klikt u hier.