Doel van een LOTUS

Het doel van de lotus is een hulpverlener dichter bij de praktijk van de hulpverlening te brengen. Aan de hand van gedragingen van het slachtoffer en de antwoorden die het slachtoffer al dan niet geeft op vragen, stelt de hulpverlener vast wat het slachtoffer kan mankeren en wat daarbij de beste eerste hulp verlening is.Door een medisch verantwoorde uitbeelding van een letsel neemt de hulpverlener ook visueel waar wat de verschijnselen van bepaalde letsels en aandoeningen zijn. De enscenering van de ongeval situaties is van belang om een voorstelling te kunnen maken van wat er is gebeurd. Zo leert de hulpverlener situaties te beoordelen en mogelijke gevaren te herkennen. Een LOTUS wordt niet voor niets een simulatie slachtoffer genoemd.Hulpverleners worden door om te gaan met LOTUS-slachtoffers zelfverzekerder bij het zien van ongeval situaties met wonden, bloed enzovoort in de dagelijkse praktijk. Zij leren sneller een diagnose te stellen, het slachtoffers gerust te stellen, te behandelen of deskundige hulp in te schakelen. Dat wordt alleen goed gedaan als die handelingen regelmatig met medewerking van professioneel ingestelde LOTUS-slachtoffers plaatsvinden. 

glas in de hand Mes in hand

 

DE HULPVERLENER KOMT DICHTER BIJ DE PRAKTIJK OMDAT:

  • men beter leert om een slachtoffer gerust te stellen en uit te vragen.
  • men een stukje wondherkenning meekrijgt.
  • men leert om aan de hand van gedrag van het slachtoffer en de antwoorden op de vragen, vast te stellen wat het slachtoffer mankeert.
  • door de juiste uitbeelding van het letsel of ziektebeeld de Eerste Helper kan waarnemen wat de verschijnselen zijn van bepaalde letsels.
  • men door de juiste enscenering van de ongevalssituatie door de lotus leert om zich een voorstelling te maken wat er is gebeurd, wat slachtoffers in een dergelijk situatie kan mankeren en op welke gevaren men in werkelijkheid moet letten voor zichzelf, omstanders en het slachtoffer.
  • men leert om gaan met stresssituaties en enigszins gewend raakt aan het zien van (bloederige) verwondingen.
  • men met de lotus de praktijkhandelingen goed kan oefenen.

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen over Lotus Stellingwervers of wilt u informatie over de trainingen die wij verzorgen of het advies dat wij geven, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij staan u graag te woord. 06 27392825 - 06-27392825

Stelt u liever uw vraag digitaal? Vul contactformulier in! Ook kunt u hier informatie opvragen over de diensten van LOTUS Stellingwervers.

Voor de kaart en route klikt u hier.